Skip to main content

Night at the Museum bij expo BODY WORLDS

woensdag 9 augustus 2023 doorlopend open tot 22.00 uur

Op woensdag 9 augustus organiseert expo BODY WORLDS de exclusieve avondopening ‘Night at the Museum’. De tentoonstelling BODY WORLDS is dan uitzonderlijk ’s avonds te bezoeken, t.e.m. 22.00 uur.

Reserveer hier je tickets op datum!

Koop hier je Night at the Museum tickets


Een vitaal verhaal

De multimediale tentoonstelling BODY WORLDS onderzoekt hoe levensbedreigende ziektes zoals kanker, diabetes en hartziektes kunnen bestreden worden met een gezonde, aangepaste levensstijl. Meer dan 200 anatomische preparaten van échte menselijke lichamen, plastinaten, tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.

BODY WORLDS VITAL is te zien in de 19 de-eeuwse zalen van het voormalige stadsziekenhuis op site Oud Sint-Jan. Deze nieuwe tentoonstelling van BODY WORLDS toont een unieke collectie geplastineerde, echte menselijke lichamen. De expo wil een breed publiek informeren over de verschillende aspecten van het menselijk lichaam. Van de functies en ontwikkeling van het lichaam tot de invloed van ziektes en bepaalde levensstijlen. Tegelijkertijd belicht BODY WORLDS VITAL ook de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam.

Bezoekers kunnen een uitgebreide collectie menselijke lichamen bewonderen die bewaard zijn gebleven door plastinatie, een baanbrekend conservatieproces uitgevonden door wetenschapper en anatoom dr. Gunther von Hagens. De tentoonstelling werd samengesteld door dr. Angelina Whalley, medebedenker en conceptueel ontwerper van BODY WORLDS. Het zal bezoekers van alle leeftijden – ook iedereen die de tentoonstelling al eerder heeft gezien – een nieuwe en fascinerende kijk op het menselijk lichaam bieden die je in geen enkel biologieboek vindt.

Hoogtepunten

  • Een gevarieerde collectie plastinaten, waaronder volledige lichamen, afzonderlijke organen, orgaanconfiguraties, transparante doorsnedes, bloedvatconfiguraties en verschillende groeistadia.
  • Educatieve displays zullen leerlingen van alle leeftijden kunnen boeien.
  • Plastinaten van volledige lichamen in natuurlijke houdingen, zoals sporten en de liefde bedrijven, om bezoekers te laten zien hoe onze anatomie werkt in alledaagse situaties.
  • Multimediadisplays helpen bij het uitleggen van veel voorkomende gezondheidsthema’s en kwalen.
  • Een interactieve “Anatomische spiegel” neemt de lichaamsbewegingen van de bezoeker over en toont de kijker zijn spiegelbeeld als 3D plastinaat op een groot projectiescherm. De spiegel maakt de lagen van de onderliggende anatomie zichtbaar en laat de figuur bewegen met de lichaamshouding van de bezoeker.
  • De plastinaten zijn beschikbaar dankzij het donatieprogramma van het Institute for Plastination. Meer dan 20.000 donoren hebben na hun dood hun lichaam nagelaten aan het Institute for Plastination van dr. von Hagens in Heidelberg, Duitsland.
Koop hier je Night at the Museum tickets